SATSANG

- să recunoaștem adevărata noastră natură care este pace și iubire împlinită necondiționat

Satsang înseamnă "a fi împreună în adevăr".

Deși această expresie provine din înțelepciunea învățăturii indiene "Advaita Vedanta", realizarea despre care este vorba în Satsang nu este legată de anumite opinii religioase sau perspective asupra lumii. Este contrariul: profunzimea adevăratului nostru sine apare exact atunci când putem vedea toate ideile pe care le avem despre lume și ne recunoaștem ca fiind un simplu concept gol și lăsăm asta deoparte pentru o clipă. Atunci se deschide în noi o liniște interioară în care toată nemulțumirea, îngrijorările și orice suferință se dizolvă. Ideea de a fi un ‘eu’ separat de totalitate dispare. Căutarea norocului și a vindecării se oprește. Ceea ce rămâne este o Prezență de nedescris și iubire necondiționată.

Începând cu mijlocul anilor ’90, în lume sunt tot mai mulți oameni cărora realizarea sinelui s-a auto-revelat și care trăiesc eliberarea radicală de identificarea lor cu un "eu" personal, limitat. Unii dintre aceștia apar în rolul de învățători spirituali. Ei sunt disponibili ca sprijin pentru alții care au o dorință profundă de a "se trezi" la adevărata lor natură.

Mulți dintre învățătorii care au devenit populari se simt inspirați de o tradiție care se întoarce în timp la înțeleptul indian Sri Ramana Maharshi. Învățăturile învățătorilor moderni se deosebesc ca stil și accent. Unele sunt înclinate către stilul de exprimare și "metodele" învățăturilor tradiționale ale Advaita. Altele găsesc un nou acces și includ psihologia vestică și cunoștințele terapeutice. Oricum, Esența expune întotdeauna identificarea falsă cu un "eu" personal limitat și ca urmare se produce eliberarea de suferință.

Adesea, întâlnirile în satsang sunt marcate printr-o atmosferă de "instilare" a liniștii, a păcii interioare și a Prezenței. În aceste întâlniri, gândurile și grijile spiritului stresat își pot găsi singure rezolvarea. Un aspect esențial al satsang-ului este să capitulezi în fața acestei liniști interioare și să-i dai voie să se aprofundeze. În același timp, cei mai mulți învățători de satsang încurajează auto-investigația în timpul dialogurilor lor. Ei ne ghidează către trăirea directă a păcii. Handicapurile și problemele pot fi clarificate, iar trăirea împlinirii și libertății se aprofundează în mod firesc.

Deutsch English
USA Espanol
Romana Český

Ceea ce este cu adevărat adevărat nu poate fi înțeles de simțuri. Adevărat este ceea ce surprinde simțurile.

Copyright Michael Zipf 2023 | Impressum | Datenschutz | Privacy Policy