Somatic Experiencing®

Somatic Experiencing (SE) este un instrument puternic utilizat pentru prevenirea sau vindecarea traumelor. Vindecarea unei traume este un proces natural care poate fi pus în mișcare prin intermediul conștiinței lăuntrice a corpului. Cu această metodă nu este nevoie sa parcurgi mai mulți ani de tratament psihoterapeutic și să te separi în mod repetat de amintiri sau să le elimini din subconștient. Folosind propriile noastre resurse interioare (de exemplu abilităție, aptitudinile, cunoștințele, expertiza, experiențele, talentele, avantajele și punctele forte de care adesea nu suntem conștienți) și prin împământarea și explorarea senzațiilor din corp, a sentimentelor, gândurilor sau imaginilor pe care le avem, putem "renegocia" trauma.

Cheia vindecării constă în descărcarea energiei acumulate în sistemul nostru nervos și în dezvoltarea abilității noastre naturale de a ne redescoperi echilibrul, chiar și atunci când este vorba despre evenimente extreme care pretrecute undeva în trecutul îndepărtat. Somatic Experiencing (SE) este o metodă psiho-fiziologică pentru depășirea tulburărilor sau problemelor post-traumatice și pentru eliberarea energiilor vieții care sunt blocate în ele. La început, reacțiile umane în fața amenințărilor sunt instinctive și biologice, și doar după aceea devin psihologice și cognitive. Aceste reacții includ trei strategii de supraviețuire înnăscute: fugă, luptă și ‘înghețare’ (imobilitate). Toate mamiferele au în comun aceste trei tipuri de reacții.

O traumă este răspunsul biologic incomplet al organismului la o situație care este trăită ca fiind amenințătoare de viață. Evenimentele care pot provoca traume includ război, abuz grav, violență, accidente, răniri grave și boli, operații, pierderea unei rude sau a unui prieten apropiat sau catastrofe naturale. Aproape întotdeauna, majoritatea oamenilor sunt traumatizați de astfel de evenimente. Cu toate acestea, în anumite circumstanțe, chiar și evenimentele de zi cu zi și adesea evenimentele neașteptate pot provoca traumatizarea, cum ar fi de exemplu căderile și așa-numitele leziuni minore, accidentele, tratamentele invazive medicale și dentare sau otrăvirea, printre altele. Vulnerabilitatea unei persoane la traumele suferite depinde de resursele interne ale persoanei, de constituția sa fizică, de dinamica care există în familie și de circumstanțele și vârsta persoanei. Trauma în sine nu este o boală, dar poate provoca simptome precum surescitabilitate, anxietate, înstrăinare, disociere, supra-activitate, incapacitate de a forma atașamente, suprasensibilitate, insomnie, epuizare, durere cronică, fibromialgie, migrene, probleme ale gâtului și spatelui, probleme ale sistemului imunitar și multe alte simptome.

Trauma poate afecta sau perturba fiecare nivel al vieții noastre - fizic, spiritual, psihologic sau social. Traumele sunt vindecate prin descărcarea treptată a cantității enorme de energie de supraviețuire care este încă legată de reacția de tip ‘înghețare’ (reacția imobilității). În Somatic Experiencing nu este necesar să re-trăiești cathartic evenimentele traumatice. Este chiar posibil să rezolvi problema fără implicarea vreunui conținut sau a amintirilor. Acest lucru poate fi deosebit de valoros dacă evenimentul este încă prea dureros. Astfel, prin abordarea ei în acest mod blând, stabil și pas cu pas, posibilitatea re-traumatizării este practic eliminate.

Ești binevenit să soliciți o sesiune cu mine fie prin telefon la + 49.177.3557144, fie prin e-mail. Deși desfășurarea unei sesiuni SE este posibilă prin intermediul Skype sau prin telefon, într-o întâlnire directă eu pot recepționa semnificativ mai multe informații de la tine și s-ar putea să consideri asta mai eficient.

 

 

Deutsch English
USA Espanol
Romana Český

Sistemul meu minte-corp este traumatizat sau înfricoșat. EU nu sunt traumatizat sau înfricoșat.
GAIACopyright Michael Zipf 2023 | Impressum | Datenschutz | Privacy Policy