Esenta, Satsang, Meditatie

Esența este prezența constantă, vindecatoare a sinelui - eliberat de frică, de defecte sau boală. Înțeleg satsang – ul ca pe o invitație pentru fiecare de a vedea acest spațiu vindecător care ne împlinește și în care frica nu are sens - esența - ca fiind condiția noastră naturală experimentând meditația fără sfârșit.

Meditație fără exercițiu și fără efort. Esența drept asta, drept ceea ce este. Satsang fără maestru și student.

În mintea noastră meditatia este adesea confundată cu exercițiile de meditație. A face exerciții implică idea că există ceva care poate fi îmbunătățit sau ceva care poate fi atins. Ai putea avea impresia că meditația este ceva dificil. Și-atunci este posibil să vrei să mergi la un satsang pentru a atinge iluminarea sau a recunoaște esența și să depui mult efort pentru asta. Adesea ne gândim: "Maestrul este iluminat și eu nu sunt. El are o legatură directă cu esența și eu nu am". Prin urmare ne gândim că învățăturile lui/ei sunt cele care ne duc la esența. Mai întâi, în copilarie, am preluat regulile sau învățăturile părinților și ale profesorilor, iar acum, pe nesimțite, le schimbăm cu cele ale maestrului având așteptarea": Arată-mi tu cum se face!"

Acest ‘aici’ – adică această experiență - ESTE deja esența. Meditație fără nici un efort. Satsang. Dar nu te-ncrede în ceea ce-ți spun! Uită-te singur! Există vreo altă experiență decât cea din acest moment? Când începe această experiență? Și când se termină?

N-ai să găsești un început sau un sfârșit. Asta este meditația fără sfârșit. Esența satsang-ului. A fi în adevăr. Aici si acum. Fără reguli, fără învățare. Asta este deja experiența ta. Nici un învățător la satsang nu te poate învăța asta. Asta este deja cunoașterea esenței, pe care tu o ai în mod direct.

Liniște. Pace. Acum.

Gaia

Heilstrom

luni, 22.10.18 * 20:00 * Email
luni, 29.10.18 * 20:00 * Email

luni, 05.11.18 * 20:00 * Email
luni, 12.11.18 * 20:00 * Email
luni, 19.11.18 * 20:00 * Email
luni, 26.11.18 * 20:00 * Email


Gaia speaks about love, freedom, definitions CLICK HERE for video

 

 

 

Deutsch English
USA Espanol
Romana Český

Orice dor, este dorul de Esența ta.
GAIA


Copyright Michael Zipf 2024 | Impressum | Datenschutz | Privacy Policy